Illallisia

Hyvät reseptit tahtovat aina hukkua. Huolellisesti suunniteltu illallinen jonkin teeman ympärille on aloitettava aina alusta. Ketä oli kylässä ja mitä olemme tarjonneet. Toivomme, että tämä blogi tuo avun ongelmiin.

sunnuntaina, tammikuuta 08, 2006

Intialainen menu

Martti, Maarit, Mirko, Marianne

Intialainen menu onnistui hyvin. Erityisesti Palac Paner oli hyvää. Rakenne olisi voinut olla hieman hienompaa, kuin mitä tuon ohjeen mukaan tulee eli ainakin paprikat olisi voinut pilkkoa todella hienoksi. Kormankin oli ihan kohtuullista, mutta kastike olisi voinut olla hieman täyteläisempää. Intialainen tee sen sijaan oli todellakin tutustumisen arvoinen makunautinto.

Menu:

· Naan-leipä
· Palak Paneer
· Possu-Korma
· Kaksivärinen riisi
· Jogurtti-mintturaita
· Flan (espanjalainen)
· Intialainen tee

Reseptit:



Naan-leipä (6 kpl)

· 1 1/2 dl vettä
· 1 1/2 dl maustamatonta jogurttia
· 25 g tuorehiivaa
· 1 muna
· 2 rkl öljyä
· 2 tl sokeria
· 1 tl suolaa
· 1 tl jauhettua korianteria
· 1 prk (400 g) säilöttyjä kikherneitä
· 8 dl vehnäjauhoja

Voiteluun:
· vettä
· 2 rkl nigellaa (kysy etnisistä kaupoista), jos et löydä korvaa seesaminsiemenillä
· 2 rkl öljyä

Työohjeet:
1. Laita kikherneet valumaan siivilään. Sekoita vesi ja jogurtti. Lämmitä seos noin kädenlämpöiseksi. Murenna hiiva kädenlämpöiseen seokseen. Lisää muna, öljy, sokeri, suola ja korianteri.
2. Lisää valuneet kikherneet seokseen. Alusta taikinaan jauhot ja vaivaa taikinaa kunnes se on kimmoisaa. Peitä kulho liinalla ja anna sen kohota noin tunti.
3. Pistä pellit kuumenemaan 250 ° C uuniin. Kumoa taikina leivonta-alustalle ja jaa se kuuteen osaan. Kaulitse leivät alustalla hyvin ohuiksi pisaran muotoisiksi leiviksi ja laita ne pellille. Yhdelle kotiuunin pellille mahtuu korkeintaan kaksi leipää. Voitele ne vedellä ja ripottele päälle nigellaa.
4. Paista leipiä uunin ylätasossa5-8 minuuttia, kunnes ne hieman ruskistuvat.
5. Voitele lämpimät leivät öljyllä ja tarjoile intialaisen ruuan lisäkkeenä.



Palak Paneer - tuorejuustoa pinaattikastikkeessa (4 annosta)



· 2 l maitoa
· 4 rkl sitruunamehua
· 2 rkl jogurttia
· 1/2 dl rypsiöljyä
· 1/2-2 tl juustokuminan siemeniä (jeeraa)
· 4 valkosipulin kynttä, pilkottuina
· 2 sipulia, kuutioituina
· (1)-2 vihreätä chiliä, hienonnettuina
· 5-(10) currylehteä
· 250 g pinaatinlehtiä, hienoksi pilkottuina
· 1-(1½) tl kurkumaa
· 1 tl chilijauhetta
· 1-(1½) tl garam masalaa
· 1-(1½) tl korianteria
· 2 tomaattia, hienoksi pilkottuina
· 1 vihreä paprika, kuutioituna
· 1/2 dl kermaa
· 1/2 dl maitoa
· merisuolaa
· (1 tl sokeria)
(suluissa on merkitty muunnelma)
Työohjeet:
1. Kuumenna maito isossa kattilassa kiehumapisteeseen. Vähennä lämpöä, lisää sitruunamehu ja jogurtti ja sekoita, kunnes neste alkaa juoksettua. Ota kattila liedeltä ja anna seoksen vetäytyä 5 minuuttia, tai kunnes kokkarejuusto alkaa muodostua.
2. Vuoraa siivilä kankaalla. Kaada juustoseos siivilään ja valuta, kunnes suurin osa nesteestä on valunut pois. Ota juustoseos siivilästä kankaaseen kiedottuna ja purista pois mahdollisimman paljon nestettä. Nosta juusto kankaaseen kiedottuna takaisin siivilään ja siirrä kylmään 3 tunniksi, kunnes juusto on kiinteää ja hera on valunut pois. Leikkaa juusto 4 x 4 cm:n kokoisiksi kuutioiksi.
3. Kuumenna öljy pannussa. Lisää juustokuminan siemenet ja valkosipuli, ja paista niitä 1-2 minuuttia tai kunnes ne ovat kullankeltaisia. Lisää sipulit, paprika, chilit ja currylehdet, ja paista 5 minuuttia, tai kunnes sipulit ovat pehmeitä.
4. Lisää pinaatti, chilijauhe, garam masala, korianteri ja hieman suolaa. Sekoita hyvin ja lisää sitten tomaatit. Paista viisi minuuttia, kunnes seos on kastikemaista.
5. Lisää joukkoon kerma ja maito, ja kiehauta kastike kokoon tairkista vielä suola ja lisää tarvittaessa myös sokeria. Nosta pannu liedeltä, lisää juusto ja tarjoile.



Possu-Korma (4-6 annosta)



· 1,5 kg porsaan sisäfileettä
· 1 pilkottu iso sipuli
· 2 tl raastettua tuoretta inkivääriä
· 3 valkosipulinkynttä
· 1 rkl korianterinsiemeniä
· 2 tl jauhettua juustokuminaa
· 1 tl kardemumman siemenkotia
· ½ tl suolaa
· iso hyppysellinen cayennenpippuria
· 2 rkl ghitä tai öljyä
· 1 viipaloitu sipuli
· 2 rkl tomaattipyreetä
· 1 dl (125 g) jogurttia

Työohjeet:
1. Leikkaa liha 3 x 3 cm:n kokoisiksi kuutioiksi ja pane ne isoon kulhoon.
2. Sekoita sipuli, inkivääri, valkosipuli, korianterinsiemenet, juustokumina, kardemumma, suola ja cayennenpippuri monitoimikoneessa tasaiseksi tahnaksi. Sekoita mausteseos hyvin lihaan. Anna maustua tunti.
3. Kuumenna ghi isossa kattilassa. Lisää sipulinviipaleet ja paista keskilämmöllä pehmeiksi. Lisää lihaseos ja paista koko ajan sekoittaen 8-10 minuuttia, kunnes palat ovat ruskistuneet joka puolelta. Lisää tomaattipyree ja 2 rkl jogurttia ja sekoita. Keitä ilman kantta, kunnes jogurtti on imeytynyt lihaan.
4. Lisää loput jogurtista 2 rkl kerrallaan ja sekoita välillä, kunnes jogurtti on imeytynyt.
Peitä kattila kannella ja keitä miedolla lämmöllä, välillä sekoittaen 30 minuuttia, tai kunnes liha on kypsää. Lisää tarvittaessa hieman vettä. Tarjoa riisin kera.



Kaksivärinen riisi (8 annosta)


· 0,25 g sahramia (puoli pakettia)
· 2 rkl granaattiomenan siemeniä (etniset ruokakaupat)
· 6 dl basmatiriisiä
· 1 tl merisuolaa

Työohjeet:
1. Kiehuta 7 dl vettä. Lisää sekaan granaattiomenan siemenet. Kun vesi on kiehunut hyvän aikaan ja värjäytynyt punaiseksi, lisää sahrami.
2. Siivilöi vedestä pois granaattiomenan siemenet ja lisää 1/2 tl suolaa.
3. Keitä vedessä 3 dl riisistä.
4. Kiehuta toisessa kattilassa 6 dl vettä ja 1/2 tl suolaa. Lisää 3 dl riisiä.
5. Sekoita riisi vasta juuri ennen tarjoilua. Ennen sekoitusta valuta pois mahdollinen ylimääräinen vesi.



Jogurtti-mintturaita


Sekoita 2 ½ dl jogurttia, 1 dl (20 g) pilkottua tuoretta minttua ja hyppysellinen cayennenpippuria. Tarjoa kylmänä.




Espanjalainen flan (6 annosta)




· 4 dl sokeria
· 1 vaniljatanko tai 2 tl vaniljauutetta
· 4 dl vispikermaa
· 1 dl sokeria
· 3 tl vaniljasokeria
· 7 isoa munaa
· 2 munankeltuaista

Työohje:
1. Ota esiin kahdeksan pientä metallimuottia, joiden vetoisuus on noin 1 ½ dl. Asettele muotit uunipannulle.
2. Kuumenna 4 dl sokeria ja 8 rkl vettä kiehuvaksi pienessä paksupohjaisessa kasarissa kovalla lämmöllä ja liikuttele kasaria, jotta sokeri liukenee. Anna kiehua sekoittamatta noin 5 minuuttia, kunnes sokeriliemi alkaa karamellisoitua. Jaa karamellisoitunut sokeriliemi tasaisesti vuokiin.
3. Kuumenna uuni 150-asteiseksi. Vatkaa munat, kaksi keltuaista ja sokerit kermamaiseksi seokseksi. Vatkaa sekaan kerma ja kaada seos siivilän läpi muotteihin tai vuokaan, jonka pohjalla on karamellisoitua sokeria. Peitä foliolla.
4. Kaada uunipannuun vettä sen verran, että sen pinta yltää muottien puoliväliin. Paista vanukkaita noin 1 tunti ja 15 minuuttia. Ota muotit pois vedestä, jäähdytä ja pidä yön yli viileässä.
5. Irrota vanukkaiden reunat ohutteräisellä veitsellä ja kumoa lautaselle.



Intialainen tee


· 1/2 dl teelehtiä maustamattomana
· 8 dl vettä
· 8 dl maitoa
· 1 dl fariinisokeria
· 5 tl kardemummaa
· 2 tl maustepippuria
· 3 tl kanelia

Työohje:
Keitä vesi kattilassa ja laita teelehdet hautumaan. Siivilöi vahva tee. Lisää joukkoon vesihauteessa kuumennettu maito, sokeri ja mausteet. Sekoita ja nauti kuumana.


3 Comments:

Blogger Hallatar said...

Herullisen näköiset sivut ja ohjeet! =)

7:30 ip.  
Anonymous Anonyymi said...

Why Is it that I lost out on the best games? - TopBet
One of the major reasons I had been playing games for years was because I loved happyluke this game. The first time 메리트카지노 I did a matchpoint live casino game was during my very

10:34 ip.  
Blogger nafaagaard said...

Casinos Near Me | The Motown Casino in Columbus
The Motown Casino in Columbus, Ohio is the perfect place for 제주 출장마사지 a party in 진주 출장안마 Columbus, and 태백 출장샵 while the 군산 출장마사지 proximity to the airport offers 대구광역 출장마사지 some

4:26 ip.  

Lähetä kommentti

<< Home